Ob 8.30 smo se najprej dobili s profesorici g. Zupan in g. Zadrgal, da smo skupaj naredili skupinsko fotografijo. Po skupinski fotografiji smo se s sošolci razšli razen midva s Patrickom ter Žiga, ki smo šli raziskovati mesto ter si ogledali njene znamenitosti. Najprej smo si šli ogledat ruševine starega trga Agora in Hefestov tempelj. Ne daleč stran še cerkev Svetih apolostov in ruševine tržnice, v katerem smo si ogledali še muzej Agore.

Ker smo bili že malo lačni smo si privoščili tradicionalni grški jogurt, ki je bil zelo okusen. Potem smo se z metrojem odpeljali proti postaji Syntagma, kjer smo si ogledali atensko pravoslavno katedralo in turistično ulico Plaka, ki je znana po ozkih cestah, majhnih trgih in barvastih hiš. Nato smo se peš odpravili proti tehničnemu muzeju, ki je bil za nas zelo zanimiv in izvedeli smo veliko novega o tem kaj so Grki včasih izumili (npr. prva budilka, glasbila itd.).

Po Žigotovi želji smo se z metrojem odpravili še do pristanišča Piraeus, kjer smo si pogledali ladje, križarke in vozni red otokov, ki ga načrtujemo za naslednji vikend. Potem smo si blizu pristanišča še privoščili grško kosilo in se utrujeni vrnili v apartmaj malo čez 16. uro.